Det særlige ved SeniorBOfællesskaber er at beboerne, der typisk er 50 år og opefter, ønsker at deltage i et fællesskab; hvad enten det er fællesspisninger, kreative aktiviteter eller motion. Men beboerne har naturligvis også deres egne fuldt udstyrede boliger, hvor de har mulighed for at trække sig tilbage.
I SeniorBOfællesskabet er der lagt vægt på fællesområderne, både ude og inde. Disse appellerer til forskellige sociale aktiviteter.  

SeniorBOfælleskabet er en slags udvidet naboskab med sociale karakteristika, der til en vis grad læner sig op ad det tætte naboskab, man oplever i traditionelle boligområder.

I seniorbofællesskaber ligges der vægt på høj livskvalitet, øget tryghed og bedre sociale relationer. Dette er med til at forebygge ensomhed, hvilket er et stigende problem i Danmark.

Der ligges op til en høj grad af medbestemmelse, hvilket højner arrangementet og ejerskabet hos beboerne. I opstartsfasen vil de kommende beboerne bl.a. være med til at komme med input til indretning af fællesarealerne. Senere vil beboerne også have medbestemmelse i hvem de nye beboer bliver.
kort sagt, så giver SeniorBOfællesskabet mulig for at åbne døren og deltage i et fællesskabet, samtidig med at det også er fuldt acceptabelt at trække sig tilbage.

Hvad er et SeniorBOfællesskab??

– Beboerne er typisk 50 år eller derover

– Mulighed for socialt naboskab

 

Læs mere om vores bofællesskaber her

 

Interesseliste

Bevar overblikket og få direkte besked ved at skrive dig/Jer på vores interesseliste og få nyhederne først.

Nyheder

Se de seneste nyheder her.

 
 

Miljø-Bo A/S